Leven in blauwpoorte

Wonen aan het kasteelpark Blauwhuis

De bewoners van Blauwpoorte komen terecht in een modern park open voor het publiek, met Engelse en Franse invloeden. Beschouw het project als een eiland, omgeven door de kasteelbeek aan de ene kant, terwijl de kasteelwal aan de andere kant een natuurlijke afbakening vormt. Wonen op een eiland is uniek en je woont als het ware in een veilige ‘gated community’, maar dan zonder storend hekwerk.

Wonen bij Kasteel Blauwhuis Izegem

Blauwpoorte,
een groene oase

Wonen aan een park met kasteel? Het lijkt wel een sprookje! Om de ongedwongen sfeer van het park te benadrukken werd aan de achterkant van het kasteel afgestapt van de Franse tuin met hagen, sculpturen en strenge vormen en voor een ‘Engelse’ variant gekozen. Losse, natuurlijke vormen maken het geheel wat speelser.

Blauwpoorte

Het kloppend hart
in West-Vlaanderen

De geografische ligging in Zuid-West-Vlaanderen maakt van Izegem een goed bereikbare stad door de onmiddellijke nabijheid van de E403, de N36 en vlotte toegang tot het openbaar vervoer. Izegem Is de 2de dichtstbevolkte gemeente van West-Vlaanderen. De groene longen die de gemeente telt, moeten dan ook gewaardeerd, gekoesterd en verder uitgebreid worden. 

Ontdek de mandelstreek met de fiets

Laat de drukte achter, spring op de fiets en ontdek op korte tijd heel wat opmerkelijke plaatsen in Izegem en zijn onmiddellijke omgeving. Een ontspannen manier om de streek van de Mandel en Blauwpoorte te verkennen.

Download hieronder deze fietsroute

Izegem bruist

Izegem leeft! Het beste bewijs hiervan vormen de talrijke cafés en restaurants in het centrum, maar ook in Emelgem, Kachtem en de Bosmolens. Niet enkel vind je hier een 2-sterren restaurant, maar ook zowat 29 andere smaakvolle restaurants en brasseries. Voor elke smulpaap wat wils dus. 

Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om Cookies toe te staan. Meer informatie